maanantai 11. maaliskuuta 2013

Rentoja kauluspaitoja

Jos et vielä tiedä, millä verhoat yläruumiisi ensi kesänä, ei hätää. Valitse tästä listasta pari paitaa ja hanki ne jostain hyvään hintaan.

Oxford
Pehmeä oxford-kangas on monikäyttöisin valinta rennon paidan materiaaliksi. Perinteisessä oxford-paidassa on nappikaulus, jonka kärjet kaartuvat pehmeästi s:n muotoon. Yhdistä farkkuihin tai chinoihin ja kääri hihat jos aurinko paistaa.


Chambray
Denimin kevyempi serkku chambray (tai suomeksi batisti) toimii kasuaalimpana vaihtoehtona oxfordille. Turvallinen valinta on käyttää chinoja tämän paidan kanssa, sillä farkut eivät juurikaan tarjoa kontrastia chambraylle.


Pellava
Kevyt ja hengittävä pellava tulee hätiin kun helle on pahin. Kun vielä valitset väriksi valkoisen, kukaan ei tule huomaamaan kainalon hikiläikkiä. Äläkä välitä rypyistä, pellavassa ne kuuluvat asiaan.


Gingham
Kun kaipaat väriä muuten tylsään kesääsi, gingham-ruutuinen paita on ystäväsi. Älä kuitenkaan yhdistä näin värikästä paitaa muihin räikeisiin vaatteisiin. Hanki aistiharhasi muilla tavoin.


Madras
Helpoin tapa kertoa kaikille näköetäisyydellä oleville, että olet lomalla eikä tarkoituksenasi ole tehdä mitään tuottavaa tai ajatusta vaativaa vielä muutamaan viikkoon - ja samalla pukeutua klassisesti - on käyttää madras-ruutuista paitaa. Mitä pitempi loma, sitä isommat ruudut ja törkeämmät värit.


Kuvat: Ralph Lauren

2 kommenttia: